Elke

Profielfoto van Elke

Over mij

Mijn naam is Elke Eggens (1981). Met SIMPELWEG Elke werk ik als online buitenpsycholoog. Samen met mijn man en onze 2 kinderen (2009 en 2014) zijn we zijn we in 2022 vanuit Veldhoven (Brabant) geëmigreerd naar Singapore (Zuid-oost Azië).
Voor de dames in Nederland heb ik mijn wandelsessies in de natuur omgeruild voor online trajecten. Het streven is om in Singapore de wandelsessies in de natuur weer op te pakken met Nederlandse dames die hier wonen. De prachtige tropische natuur leent zich daar ook goed voor!

Ik werk graag op mijn eigenwijze manier, afgestemd op de ander. Kijkend naar wat wél kan. Ook houd ik van eenvoud; “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?” En denk ik graag creatief: “als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”. Ik houd van afwisseling, sociale contacten, inhoud en praktisch bezig zijn. Dat wil ik bij SIMPELWEG allemaal combineren.

Psycholoog

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, richting neuropsychologie. De laatste jaren van mijn studie heb ik meegewerkt aan onderzoeken bij mensen met kanker, en de effecten van de behandeling op hun functioneren. Dit deed ik bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI-AVL) in Amsterdam en het UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht). Ik heb ’tig’ mensen thuis bezocht. Hoewel ik er kwam voor wetenschappelijk onderzoek en ik er dus vooral ‘cijfertjes’ zou moeten halen, zijn het de persoonlijke gesprekken die me altijd zullen bijblijven. De testen die ik afnam waren blijkbaar een middel om ‘stiekem’ tot hele mooie gesprekken te komen.

In 2007 kwam ik, enigszins per toeval, terecht bij MEE, een organisatie voor mensen met een beperking en/of een afstand tot de maatschappij. Een totaal andere doelgroep dan ik gewend was en toch ook weer erg leuk. De eerste jaren heb ik veel diagnostisch onderzoek afgenomen. Later kwam daar het ondersteunen van sociale wijkteams, beleidszaken, het geven van training en het coachen van collega’s bij.
Ondertussen bleef het onderwerp ‘kanker’ aan mij trekken, daarom heb ik een studie psychosociale oncologie gevolgd om me verder te specialiseren. Ook volgde er tijdelijk een extra werkgever; om meer ervaring op te kunnen doen met behandelen, in een psychologen praktijk.
Vervolgens heb ik kennisgemaakt met ACT, een stroming in de psychologie die mij maar niet loslaat en ervaarde ik de effecten van buitenpsychologie. Zo groeide langzaam de plannen voor SIMPELWEG. Het plan was om dit naast loondienst te doen; wel zo veilig en verstandig. Maar al snel kwam ik erachter dat ik helemaal geen zin meer had om telkens te schakelen en graag al mijn aandacht en energie in mijn eigen onderneming wilde steken.
Dus heb ik, ondanks dat ik erg goed op mijn plek zat, afscheid genomen van mijn leuke baan, mijn lieve collega’s en de fijne werkplek. Vanaf het najaar van 2021 kan ik al mijn plannen, ideeën en energie kwijt in SIMPELWEG. Met een heerlijk pakket aan ervaring en een beetje lef, durf ik met volle vertrouwen de stap naar een eigen onderneming te zetten. Lekker op mijn eigen manier!

Vrouw die een map vasthoudt en wegkijkt

& Thuis

Ik ben graag buiten aan het rommelen in onze (moes)tuin. Groente en fruit uit eigen tuin, smullen van zelfgemaakte jam en genieten van eigen bloemen, heerlijk!
Om lichamelijk in goede conditie te blijven doe ik al jaren aan bootcamp, lekker buiten in het park (‘natuurlijk!’). Op de ’thuiswerkdagen’ maak ik geregeld een lunchwandeling om ‘uit mijn hoofd te komen’. In de zomer gaan we graag met het gezin op surfkamp, en in de winter willen we het liefst op wintersport om te skiën.
Naast een liefde voor buiten, ben ik ook graag in huis bezig; met klussen, taartjes bakken, (bord)spellen, achter de naaimachine of lekker fröbelen. Ik houd van ordenen, plannen, schrijven, ‘journalen’ en lezen. Voor SIMPELWEG schrijf ik geregeld een blog. Deze zal ik delen onder het kopje Inspiratie. 

Vrouw zit achter een bureau te schrijven

& De papieren...

Opleidingen:

  • (Neuro)Psychologie, Universiteit Utrecht.
  • Psychosociale Oncologie, Rino Groep
  • ACT, Basisopleiding, See True Opleidingen
  • ACT in Groepen, ACT Guide
  • ACT, Vervolgopleiding, ACT Guide
  • Buitenpsycholoog, De Buitenpsychologen

Registraties/ Lidmaatschappen:

  • Basisaantekening Psychodiagnostiek
  • Nederlands Instituut voor Psychologen, NIP
  • SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
  • De Buitenpsychologen
Chat openen
1
Direct een bericht sturen via what's app
Dag! Stuur me gerust een berichtje als je me wat wilt vragen of als je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek wilt. Groet Elke