Het woord Simpelweg in kartonnen letters naast een ingelijst gedicht

SIMPELWEG als bedrijfsnaam

De achtergrond van SIMPELWEG als bedrijfsnaam

Opeens was íe daar, de naam! Simpelweg. Bij een brainstormsessie tijdens een business traject werd het ‘zomaar opeens’ genoemd . En ik wist dat het klopte.
De Van Dale geeft de betekenis mooi weer (zie kader), op verschillende manieren te interpreteren, wat ik stiekem al prachtig vind:


sim·pel (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 weinig ingewikkeld; = eenvoudig 2 zwak van hersenen; = onnozel

1 weg (de; m; meervoud: wegen; verkleinwoord: weggetje of wegje) 1voor verkeer geschikt gemaakte strook grond: op weg gaannaar de bekende weg vragen vragen naar iets dat je al weet; alle wegen leiden naar Rome je kunt op verschillende manieren je doel bereiken; op de weg terug zijn (a) aan een comeback begonnen zijn; (b) op zijn retour zijn, minder worden 2 doortocht, gelegenheid om te gaan: dat zit mij in de weg hindert me; iem. uit de weg ruimen doden 3 middel, manier: de weg van de minste weerstand bewandelen de oplossing kiezen die de minste moeite kost

2 weg (bijwoord) 1 zoek, verloren: zoiets is nooit weg dat kan je altijd wel gebruiken 2 niet meer aanwezig; = vertrokken: hij is wég van haar smoorverliefd op haar  hij heeft veel weg van zijn vader lijkt erg op


Ook voor mijzelf is Simpelweg een woord met meerdere betekenissen of verwijzingen:
*Simpel als in eenvoud, niet moeilijker maken dan nodig, sober, duidelijk, laagdrempelig, begrijpelijk, korte lijnen, menselijk, contact.
*Weg van pad, op weg zijn, beweging, weggooien, opruimen.

Even terug naar de brainstormsessie…
Het woord Simpelweg kwam me bekend voor. Het deed me meteen denken aan een mooi gedicht. Ik ging Google’n en kon het maar niet vinden. Tot ik me bedacht dat het gedicht niet van een bekende schrijver is, maar is gemaakt door mijn eigen opa, speciaal voor mij!
Ik was een jaar of 5 oud en had een poëzie album. Mijn opa maakte speciaal voor mij een mooi gedicht, waarin de eerste letter van elke regel mijn naam vormen (een naamdicht, acrostichon met een moeilijk woord, net zoals het Wilhelmus).
De allerlaatste regel in dit gedicht start met de S (de laatste letter van mijn achternaam) van Simpelweg! Blijkbaar was het woordje toen al (op mij) van toepassing.

Op de foto passen de letters van SIMPELWEG precies in de koof op mijn werkplek naast het ingelijste gedicht. Dit notitieblok kreeg ik na het overlijden van mijn opa, hierop heeft hij het gedicht voor de allerlaatste keer in net handschrift geschreven. Mooi toch?!

 

Lees hier meer over het bijzondere aanbod van SIMPELWEG

Terug naar welkom

 

Chat openen
1
Direct een bericht sturen via what's app
Dag! Stuur me gerust een berichtje als je me wat wilt vragen of als je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek wilt. Groet Elke