Hoed die in de lucht wordt gehouden

Leven in het hier en nu

Vroeger wilde ik dokter worden, en werken met mensen met kanker. Ook wilde ik mantelpakjes en hoedjes dragen en een ‘surfbabe’ zijn.
Plannen en ideeën genoeg dus!

Met veel van deze plannen uitvoeren wachtte ik echter op het goede moment. Een mantelpakje op de middelbare school vond ik wat overdreven. Stiekem deed ik dat ook met andere dingen, zoals het dragen van een hoed (of een zonnebril), en ook met dingen die wellicht veel belangrijker zijn. Ik ging het uitstellen en wachten op ‘het juiste moment’.
Ik heb namelijk veel geduld, kan heel goed dingen uitstellen of ‘wachten op het juiste moment’ (of vermijden…). Soms een handige eigenschap, soms ook zonde. Want komt van uitstel geen afstel?

'Dit is mijn later'

En toen las ik ergens het zinnetje “Dit is mijn later”, dat deed iets met me….. ik ging hierdoor beseffen dat ik inmiddels in mijn eigen “later” aan het leven was!
“Dit is mijn later” is mijn (levens)motto geworden.

Met dit levensmotto lukt het om meer in het ‘hier en nu’ te leven. Dingen nú te doen en niet uit te stellen (of te vermijden).
Inmiddels leef ik “in mijn later” van destijds. En dat betekent: Hup! Stoppen met wachten op het goede moment of dingen onnodig uitstellen, gewoon doen! Een paar jaar geleden kocht ik dus die hoed die ik al van jongs af aan wilde hebben. Komende zomer gaan we voor het 4de jaar op surfvakantie en zelfs het mantelpakje is gekocht (gedragen en weer verdwenen).

Conclusie van dit verhaal: Bedenk wat belangrijk voor je is ga leven naar je waarden. Stoppen met uitstellen (en vermijden) van dingen die belangrijk voor je zijn, het perfecte moment komt niet uit zichzelf aanbellen. Ga!

Waarden, leven in het Hier & Nu en Vermijden zijn enkele belangrijke pijlers binnen ACT (Acceptance and Commitment Therapie), een stroming binnen de (positieve) psychologie. Ik werk vanuit ACT en gun iedereen een lichter leven met meer psychologische flexibiliteit. Ik kijk graag met je mee hoe jij lichter kan leven, wat jouw waarden zijn, wat jij graag wilt vermijden of hoe jij meer in het hier& nu kan zijn. Neem gerust (vrijblijvend) contact met me op!

SIMPELWEG Elke richt zich op vrouwen die een ziekte (zoals kanker) hebben/gehad of last hebben van burn-out klachten. Gecombineerd met een fijne locatie; in de natuur, online of aan huis. Ik lever graag maatwerk en denk graag mee. Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig.

Chat openen
1
Direct een bericht sturen via what's app
Dag! Stuur me gerust een berichtje als je me wat wilt vragen of als je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek wilt. Groet Elke