Vrouw van achteren die door groene natuur loopt

Wat houdt Buitenpsychologie in?

Een buitenpsycholoog doet hetzelfde als een ‘gewone’ psycholoog, maar dan buiten. Dat klinkt een beetje flauw en toch is dat best een verschil! Een buitenpsycholoog gelooft in de krachtige combinatie van natuur, bewegen en psychologie. Met de natuur als spreekkamer (saaie, inspiratieloze spreekkamers zijn er al genoeg!) om (ook) letterlijk in beweging te komen.

& de natuur

De natuur kan gemakkelijk als metafoor gebruikt worden. In de natuur staat het ervaren, het leven in het hier en nu, voorop. Want, wat als het regent? Last van de mist? Hoe zit dat met jou, last van mist in je hoofd? Of, misschien heb je wel lang genoeg in de schaduw gezeten en is het tijd voor een stapje naar voren of opzij. En ook ‘zonder regen geen regenboog’.

In de natuur wisselen groei en ontwikkeling zich af met rust en verstilling. Het ritme van de seizoenen, waar wij mensen ons niet altijd aan lijken te willen houden. We kunnen niet altijd doorgaan, in bloei staan of topprestaties leveren!

De natuur kan ook als voorbeeld dienen. Want perfectionisme lijkt in de natuur plaats te maken voor evenwicht. Niks in de natuur is kaarsrecht, er zijn genoeg kromme of scheve bomen. Ook heeft elke boom wel wat dorre blaadjes of dode takken, niks perfect aan. Gewoon goed of goed genoeg! Die bloesem maakt zich ook echt niet druk over het feit of die bloesem ernaast mooier en beter bloeit, er is geen concurrentiestrijd. Daar zouden de mensen meer naar mogen kijken.

Ook kan de natuur als speelplaats dienen, om even lekker gek te doen of gewoon te ervaren. Met je droge schoenen in een plas stampen, of lekker klimmen in die boom. Leven in het hier & nu, dat is wat telt! De natuur werkt bevrijdend, geeft ruimte, lucht, rust en inspiratie! Een prima locatie dus voor wat mentale support, reflectie of coaching.

Na een buitensessie bij SIMPELWEG heb je een flinke dosis buitenlucht opgesnoven en ben je letterlijk én figuurlijk in beweging gekomen. Tot snel?


Klik hier voor meer informatie over het aanbod van SIMPELWEG Elke

Chat openen
1
Direct een bericht sturen via what's app
Dag! Stuur me gerust een berichtje als je me wat wilt vragen of als je een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek wilt. Groet Elke